AVERTIZARE COD PORTOCALIU DE INUNDAŢII ÎN JUDEŢUL SUCEAVA, AZI ÎNTRE ORELE 12.05 ŞI 18.00

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, București a transmis astăzi, la ora 12, cătreMinisterul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Siret, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Suceava, o avertizare hidrologică – COD PORTOCALIU – pentru fenomene imediate.
Fenomenele vizate sunt: scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE.
Bazinele afectate sunt: Râurile din bazinele hidrografice: Moldova – bazin superior amonte confluență cu râul Moldovița, Moldovița, Suceava – bazin superior.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: data: 24.07.2018 ora 12:15 – 24.07.2018 ora 18:00

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale și creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova – bazin superior amonte confluență cu râul Moldovița, Moldovița, Suceava – bazin superior, județul Suceava.
Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Moldovița.
In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice, se transmite în avertizare. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *