Aviotratamente pentru combaterea ţânţarilor și a muștelor, sâmbătă şi duminică în municipiul Rădăuţi. Programul orelor de dispersie a substanţelor

Primăria municipiului Rădăuţi a transmis astăzi un comunicat prin care se anunţă că în sâmbătă, 15 iunie 2019 , între orele 19.00 – 21.00 și dumunică, 16 iunie 2019 , orele 06.00-08.00,  se vor desfăşura activități  de  aviotratament pentru combaterea ţânţarilor și a muștelor,  în zonele cu aglomeraţie locativă mai mare şi pe zonele cu mulţi arbori din zona centrală (aproximativ 300 ha). Se va utiliza,  ca substanţă insecticidă, Aqua K-Othrine EC 250, iar ca solvent, apa.

Substanţele din gama K-Othrine (Aqua K-othrine)  combat toate insectele dăunătoare și generatoare de disconfort din igiena publică, țânțari, muște , molii, viespi –din zona urbană (parcuri, cartiere de locuințe, artere de circulație , zone de agrement). Insecticidul acționează prin contact și ingestie, asigurând un efect de șoc și o activitate bioacidă de 24 ore în aer și pană la 60 de zile pe suport.

Deși substanța  dispersată  nu prezintă pericol pentru sănătate, se  recomandă a se  evita deplasarea, contactul cu pielea, cu ochii sau ingestia,  pe cât posibil,  în aceste zone, în intervalele orare menționate.

Dezinsecția va fi efectuată cu un elicopter specializat (Robinson R44),dotat cu instalaţie de dispersie,  care aparţine SC  ” FLY COMPANY”  SRL Oradea.

Se va efectua un rapel al acestei dezinsecții, la 21 de zile pentru o mai bună eficiență .

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *