Mopan Suceava
Evenimente

AZI A FOST RESFINȚIT MONUMENTUL EROILOR DIN CIMITIRUL PAROHIEI ”ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI” DIN BURDUJENI SAT

Resfințirea Monumentului Eroilor din cimitirul parohiei ”Înălțarea Sfintei Cruci” in Burdujeni sat a fost astăzi un eveniment deosebit la care au participat oficialități sucevene dar și un număr mare de oameni care au dorit să omagieze memoria eroilor care s-au jertfit pentru apărarea țării în primul război mondial.
La slujba religioasă au participat prefectul județului Suceava Mirela Adomnicăi precum și primarul municipiului reședință de județ Ion Lungu, cadre militare, oameni de cultură alte oficialități și cetățeni ai municipiului Suceava.

Primarul Ion Lungu a transmis că ”În anul CENTENAR 2018, Primăria Municipiului Suceava, împreună cu Filiala Județeană a Asociației Naționale „Regina Maria” și Parohia „Sfânta Treime” din Burdujeni sat, au reabilitat Monumentul Eroilor din cimitirul Burdujeni sat.
Pe data de 14 septembrie, de ziua Înălțării Sfintei Cruci, a avut loc o slujbă de pomenire a eroilor din Burdujeni, la monumentul funerar, unde s-au depus și coroane de flori.
Este un gest de recunoștință și respect pentru eroii din Primul Război Mondial, care au contribuit la întregirea neamului românesc. Mulțumesc numărului mare de cetățeni, din Cartierul Burdujeni sat, care au participat la acest eveniment. Glorie eternă eroilor noștri!”

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *