Băiat de 13 ani din Solca, rănit în față de alicele dintr-o armă găsită de fratele mai mare în pădure, care s-a descărcat în timp ce se juca cu ea

Luni seară, pe la ora 20.15, Poliția orașului Solca a fost sesizată prin 112, de către un bărbat din oraș, despre faptul că fiul său în vârstă de 13 ani, a manevrat imprudent o armă de tir, mai multe alice atingându-l în zona feței.

În urma deplasării la fața locului s-a aflat că în ziua de 24.05.2021, fratele mai mare a băiatului rănit, în vârstă de  17 ani, ar fi găsit în pădure o armă ce părea a fi de tir, pe care a adus-o la domiciliu pe a o arăta tatălui său. Arma a fost lăsată în curte nesupravegheată intrând în atenția fratelui cel mic, care manevrând-o, s-a autoaccidentat, după ce arma s-a descărcat iar mai multe alice l-au lovit în față, provocându-i leziuni.

O echipă din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Arme și Muniții, a stabilit că în data de 24.05.2021, în jurul orei 17.30, băiatul de 17 ani, a găsit în pădurea de pe raza localității Solca, la o distanță de aproximativ 2 kilometri de domiciliu, o armă de tir sportiv, cu aer comprimat, prezentând urme de degradare, pe care a adus-o la locuința familiei sale și a lăsat-o în curte, lângă un utilaj agricol.

În jurul orei 20.00, în timp ce așeza ramele în stupii aflați în afara gospodăriei, a auzit țipetele fratelui său, în vârstă de 13 ani, iar când a ajuns în curte l-a găsit pe acesta, care răni  la nivelul feței, iar arma găsită de el cu câteva ore înainte, era la picioarele copilului.

Băiatul rănit a fost transportat de către tatăl său la Spitalul Județean Suceava, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Arma a fost ridicată în vederea supunerii unei constatări criminalistice balistice.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.A.E.S.P. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și al munițiilor” , „uzul de armă fără drept” și „vătămarea corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *