Băiat de 16 ani, elev al Aeroclubului ”Grigore Baștan”, rănit grav după ce s-a prăbușit după un salt cu parașuta care nu s-a deschis bine

Sâmbătă după amiază, pe la orele 14:15, Poliția orașului Salcea a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că un minor în vârstă de 16 ani s-a accidentat în urma unui salt eșuat cu parașuta.

În jurul orei 14.10 E.G., elev al Aeroclubului teritorial ”Grigore Bastan” Suceava, a efectuat un salt controlat de la 1200 metri altitudine, dintr-un avion de tip AN-2.  Deoarece  parașuta nu s-a deschis complet, acesta a fost antrenat într-o mișcare de rotație și s-a prăbușit pe sol în apropierea aeroclubului. Din primele verificări a reieșit faptul că băiatul nu a efectuat manevra de eliberare a parașutei de rezervă, conform procedurilor.

La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, care l-a preluat și transportat pe minor la Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava unde, din primele investigații medicale, i  s-a stabilit diagnosticul de politraumatism prin cădere de la înălțime.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *