Băietan de 16 ani din Dornești, prins de polițiști în miez de noapte după o urmărire de 6 kilometri, pe când conducea cherchelit și fără permis BMW-ul părinților

În noaptea de 5 iunie a.c., un echipaj  din cadrul Poliției Mun. Rădăuți – Compartimentul Rutier, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca BMW, care se deplasa pe str. Calea Cernăuți, dinspre Rădăuți către Dornești, conducătorul auto neconformându-se și continuându-și deplasarea în viteză către Dornești.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar cu sprijinul unui echipaj de poliție din cadrul SPR3 Marginea, s-a reușit blocarea autoturismului după circa 6 km, pe raza comunei Dornești, după ce în prealabil autoturismul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe acostamentul din partea stângă a carosabilului. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale la autoturism.

Conducătorul auto a fost legitimat în persoana lui C.M. de 16 ani, din Dornești. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, a rezultat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

De asemenea, a rezultat faptul că autoturismul marca BMW aparține părinților minorului, de la care acesta l-a sustras cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate.

C.M. a fost testat la fața locului, la ora 01.56, cu aparatul etilotest, ocazie cu care a rezultat o concentrație de 0.36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „furt în scop de folosință”.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *