Băietani de 18 și 16 ani, reținuți după ce l-au prădat pe un bătrân de 81 de ani și i-au pus foc în mijlocul casei, la Grămești

Polițiștii suceveni au efectuat cercetări  privind pe Ș.T., de 18 ani și V-G.H., de 16 ani, ambii din comuna Grămești, care în seara de 10.03.2021, au pătruns fără drept în casele a doi consăteni, unde au distrus și furat bunuri.

Astfel, la 10.03.2021, în jurul orei 22.00 lucrătorii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuţi au fost sesizaţi  de către un om de ani din satul Verbia comuna Grămeşti, despre faptul că la locuința vecinului său de 81 ani ar fi intrat persoane au dat foc în interiorul casei.

S-a stabilit că în cursul zilei de 10.03.2021, V.-G. H. de 16 ani, a lucrat la persoana vătămată în vârstă de 81 de ani, tăindu-i lemne cu drujba, pentru care a fost plătit cu 400 lei.

 În seara acelei zile, minorul,  după ce a consumat băuturi alcoolice cu consăteanul Ș.T. de 18 ani, cunoscând că bătrânul deține bani la domiciliu, s-au deplasat la acesta și i-au propus să-i plătească în avans, promițându-i bătrânului că în ziua următoare îi vor despica lemnele tăiate cu drujba. Omul i-a primit în casă pe cei doi, iar în timp ce discuta cu aceștia, V-G.H. a stins lumina. Bătrânul a ieșit afară, fără a fi agresat de cei doi și s-a deplasat la un vecin. În urma lui au venit și cei doi care, după discuții contradictorii cu vecinul unde se adăpostise bâtrânul, i-au spart sticla de la trei geamuri ale locuinței. După aceasta au revenit la locuința celui dintâi, unde au răvășit lucrurile din interiorul locuinței, sustrăgând suma de 30 lei și un telefon marca Samsung, iar înainte de a părăsi locuința au dat foc unor hârtii căzute pe jos în dormitorul persoanei vătămate.

Cercetările au fost continuate de către lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „furt calificat” și „distrugerea”.

 În urma probatoriului administrat în cauză și expertizării autorului minor, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspecților, fiind introduși ulterior în CRAP al IPJ Suceava.

 Astăzi, urmează să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, unde procurorul de caz va analiza și dispune cu privire la eventuale alte măsuri preventive.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *