Băiețel de doi ani din Ostra rămas fără un deget după ce fratele mai mare, de opt ani a scăpat în joacă toporul peste mâna lui

Vineri după ora 13.00, medicul din cadrul Cabinetului Medical Individual Ostra, a sesizat prin 112 faptul că la cabinet s-a prezentat O femeie, împreună cu fiul său minor, care prezenta o amputare parțială la degetul inelar de la mâna stângă. 

Din primele verificări s-a stabilit că femeia a fost căsătorită cu un bărbat din localitate,  împreună cu care are doi copii minori. De aproximativ 6 luni de zile, aceasta s-a despărțit de acesta  iar în prezent locuiește împreună cu copiii la domiciliul părinților ei.

Vineri pe la amiază, în jurul orei 12:30, tatăl femeii a tăiat cu un topor mai multe lemne pentru foc, în boxa de lângă blocul din comuna Ostra, unde locuiesc iar după ce a terminat de tăiat lemnele, a lăsat ușa boxei deschisă. Copii femeii, unul  de 2 ani și 11 luni și celălalt, în vârstă de 8 ani, care erau prin preajmă împreună cu mama lor, într-un moment de neatenție al acesteia, au fost scăpați de sub supraveghere, au mers în boxa de lemne unde s-au jucat cu toporul lăsat de bunicul lor în boxă.  La un moment dat, băiatul mai mar a scăpat peste mâna fratelui mai mic toporul, amputându-i degetul inelar de la mâna stângă.

La fața locului s-a prezentat o ambulanță, iar minorul a fost preluat de cadrele medicale, fiind transportat inițial la Spitalul or. Gura Humorului, ulterior fiind transportat la Spitalul Județean Suceava.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală și cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de ”vătămarea corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *