Mopan Suceava
Actualitate

Balada lui Ciprian Porumbescu a răsunat ieri a DOR, la mormântul Părintelui Arhiepiscop Pimen, la doi ani de când a trecut la cele veșnice

Balada lui Ciprian Porumbescu a răsunat ieri, la mormântul Părintelui Arhiepiscop Pimen. La doi ani de când a trecut la cele veșnice. La doi ani de când oamenii din Bucovina s-au transformat în DOR.

La finalul slujbei Parastasului, tinerii Sebastian și Emanuel Pitic din Vicovu de Sus au învăluit pădurile Putnei cu sunetele duioase ale Baladei, note transformate în dor de ”tătucul Bucovinei”.

Slujba Parastasului la mormântul Arhiepiscopului Pimen, de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, a fost oficiată de părintele Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților, căruia i-au fost alături în slujire Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și arhimandrit Paraschiv Dabija, vicar administrativ al eparhiei. Și, desigur, puzderie de credincioși.

S-au auzit și voci puternice interpretând cântece patriotice, corala bărbătească „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți, dirijată de Ovidiu Foca, fiind cea care a adus omagiu de suflet la finalul slujbei.

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a trecut la cele veșnice în data de 20 mai 2020, lăsând Bucovina cu gol și dor în suflet.

Părintele Arhiepiscop Pimen s-a născut în 1929 la Greabănu, județul Buzău. A fost tuns în monahism în 1951 și hirotonit ieromonah în 1957. În 1978 și 1979 a slujit la Reprezentanța Patriarhiei Române de la Ierusalim, iar apoi a fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. A fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților în 1991, după reînființarea acestei eparhii.

Sursa foto: Basilica.ro

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *