Balastieră din Vadu Moldovei, amendată pentru că a exploatat ilegal peste 1000 de metri cubi de prundiș

În perioada 12 – 13.12.2022,  polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române”- S.G.A. Suceava, Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterea fraudelor în domeniul agregatelor minerale, ocazie cu care au fost verificați 6 operatori economici și aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40.000 de lei., fiind constatate și două infracțiuni.

Cele mai grave încălcări ale legii au fost constatate în data de 12.12.2022, pe raza comunei Vadu Moldovei, pe malul stâng al râului Moldova, în imediata apropiere a perimetrului de exploatare ”Vadu Moldovei 1” care a aparținut până la data de 05.12.2022 de S.C. KARINA TOUR S.R.L..

Aici a fost identificată o groapă în suprafață de aproximativ 1100 metri pătrați   din care a fost exploatată cantitatea de 1105 metri cubi agregate minerale, fără autorizație de gospodărire a apelor.

AN ”Apele Române”- Administrația Bazinală de Apa ”Siret de Gospodărire a Apelor Suceava se constituie parte civilă pentru prejudiciul creat prin exploatări nelegale (fără acte de reglementare pe linie de mediu și gospodărirea apelor) de nisip și pietriș ce urmează a fi stabilit ulterior și comunicat către I.P.J. Suceava.

În cauză urmează a fi efectuate verificări cu privire la săvârşirea infracţiunii  de ”extragere a agregatelor minerale fără autorizație de gospodărire a apelor”.

Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii de poliţie din cadrul I.P.J. Suceva – S.I.C.E., sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *