Actualitate

Balotieră distrusă și 3000 de metri pătrați de miriște incendiată după ce utilajul a luat foc, pe un câmp din Ipotești

Ieri după amiază, în jurul orei 14.00, Secția 2 Poliție Rurală Ipotești a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe un câmp din comuna Ipotești a luat foc o balotieră.

La fața locului a fost identificat proprietarul utilajului agricol – balotieră, un bărbat de 43 de de ani din localitate. El a declarat că în timp ce efectua lucrări agricole pe un teren extravilan de pe raza comunei Ipotești –  balota paie cu ajutorul unei balotiere trase de un tractor – la un moment dat a observat că de la mecanismul balotierei iese fum. A oprit tractorul și a văzut că resturile vegetale din balotieră ardeau. A separat tractorul de balotieră și l-a mutat la o distanță de siguranță și cu ajutorul unor extinctoare a încercat să stingă incendiul, între timp apelând și 112, incendiu extinzându-se la o suprafață de circa 2000 mp de miriște.

La fața loculului s-a deplasat și un echipaj ISU Bucovina Suceava, care a lichidat incendiul.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit ca și cauză a producerii incendiului efectul termic al mașinii agricole, pagubele evaluate de proprietar fiind de aproximativ 8.500 Euro. Utilajul nu deține polița de asigurare. Nu au rezultat victime omenești, nu a existat pericol de propagare.

În cauză nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea unor fapte de natură penală.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *