Mopan Suceava
ActualitateEvenimente

”Balul Primăverii” la Vicovu de Jos, de Lăsatul Secului. Eveniment de mare calitate, cu Taraful Florin Mucea și Alexandru Brădățan

Lăsatul Secului, ultima duminică dinaintea Postului Mare, a fost, este și va fi un ultim prilej de a petrece împreună, la început de primăvară, pentru tinerii din satele bucovinene și nu numai.

În acest context, la Vicovu de Jos, comună condusă de harnicul  primar Vasile Țugui, a oferit celor tineri, dar și vrednicilor gospodari ai comunității, un eveniment de neuitat: ”Balul Primăverii”, care s-a desfășurat în sala mare a Centrului Cultural ”Sofia Vicoveanca”. Edificiul care poartă numele celei mai îndrăgite artiste din această parte a țării,  nu a împlinit încă un an de la inaugurare, dar a devenit deja un punct de referință pentru multe administrații locale în ceea ce privește acțiunile culturale de anvergură pe care le găzduiește în ritm susținut.

”Balul Primăverii”!  Un nume inspirat pentru ceea ce s-a întâmplat aseară la Vicovu de Jos. Mai întâi, recomandarea organizatorilor, ca cei care doresc să participe la această întâlnire deosebită să fie îmbrăcați în straie naționale, a fost asumată de mai toți participanții, de la cel mai mic, până la cel mai mare.

Artiștii de primă calitate care  au venit să bucure sufletele vicovenilor, nu mai au  nevoie de recomandare: renumitul Taraf Florin Mucea și talentatul artist bucovinean Alexandru Brădățan, au însuflețit, ore în șir,  atmosfera deosebită.

Cum se obișnuiește,  cei tineri au fost cei dintâi care s-au încins la joc, în vreme ce gospodarilor, așezați pe scaune, le-a trebuit ceva vreme pentru a prinde curaj să intre în horă. Noroc cu doamnele aflate alături, unele cu nepoțelele lăsate grijă de copii intrați în joc, și care, mai curajoase, i-au convins cu un ghiont că e timpul să fie și ele jucate.

Iar jocul s-a întins până târziu în noapte.

Primarul Vicovului de Jos, Vasile Țugui, a fost  prezent, ca întotdeauna,  la această plăcută datorie și a transmis că, după cuvenitul repaos al Postului Mare,  timp de aplecare spre credință și de curățenie a sufletului, după sărbătorile de Paște, gospodarilor din Vicovu de Jos și frumoșilor tineri ai comunei le vor fi dedicate și alte evenimente, la fel de frumoase.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *