Warning: getimagesize(/home/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2019/09/lungu2-1-1024x823.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1142

Banca Mondială, pregătită să crediteze investiții în Zona metropolitană a Sucevei de peste 185 milioane de euro, a anunțat primarul Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a transmis câteva concluzii a întâlnirii  pe care a avut-o  azi în capitală, cu reprezentanții Băncii Mondiale, în care s-au purtat discuții care au avut ca scop obținerea finanțării pentru mai multe proiecte de dezvoltare, importante pentru suceveni.

”Am avut discuții la la sediul Băncii Mondiale din România, în legătură cu Dezvoltarea urbană sustenabilă pentru perioada de dezvoltare 2021-2027. Au participat la aceasta dezbatere reprezentanți ai autorităților locale, ai agențiilor de dezvoltare, ai ministerelor. Am susținut folosirea ca instrument de finanțare, în exercițiul financiar european următor, Investițiile  Teritoriale Integrate, care au fost și sunt folosite în Polonia și au accesarea de fonduri foarte bună, cu care putem promova proiecte în Asociația Moldova se Dezvoltă ” și în „Zona metropolitană” Suceava. Unul din proiectele care se pot finanțate în zona metropolitană  (Zona urbană funcțională în conceptul Băncii mondiale) este Ruta ocolitoare nr. 2 ,care va devia traficul către Botoșani, pe direcția:  Drumul European 85 – Cumpărătura  – Ipotești – Tișăuți – Salcea, proiect care a ieșit câștigător în urma consultărilor făcute de către Banca Mondială, a cărui valoare, conform proiectului realizat de municipalitate este în jur de 40.000.000 euro. Pe o simulare făcută de banca mondială, Zona Urbană Funcțională (ZUF) Suceava ar putea primi, în exercițiul financiar 2021-2027 suma de 185.416.313 euro din care în municipiul Suceava vor putea ajunge 140.278.476 euro.

Primarul Ion Lungu a precizat că acești bani este posibil să fie atrași de la Uniunea Europeană iar Banca Mondială a făcut o consultanță la cererea Uniunii Europene.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *