Bărbat acoperit de pământ după ce pereţii unui şanţ de canalizare, la care lucra, s-au prăbuşit peste el, la Gura Humorului

Polițiștii Poliției orașului Frasin au fost sesizați ieri, 18 martie 2019, la ora 10:14, prin apelul de urgenţă cu privire la faptul că pe strada Stadionului din orașul Frasin, s-a produs un accident de muncă.

La adresa indicată, o firmă din Gura Humorului efectuează lucrări pentru montarea țevilor de canalizare, beneficiar fiind Primăria orașului Frasin.

La data respectivă, cu un buldo-excavator a fost săpat un șanț dar pereții laterali nu au fost protejați cu panouri.

În jurul orei 10:10, un bărbat de 48 de ani, din comuna Lunca, județul Botoșani, muncitor cu contract de muncă la societatea menționată, a intrat în acest șanț pentru a monta conducta, timp în care pământul de la un perete lateral s-a surpat peste el, fiind acoperit până la nivelul pieptului.

Au intervenit urgent colegii de muncă care au îndepărtat pământul și şi-au scos colegul din groapă.

Bărbatul a fost preluat de o autospecială SMURD și a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului pentru investigații și acordarea de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „politraumatism, traumatism toracic și sindrom de strivire toracică”, fiind transferat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din municipiul Suceava.

S-a întocmit dosar penal cu privire la infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și securitate în muncă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *