Bărbat arestat după ce a intrat cu mașina într-un șanț, conducând fără permis și cu o alcoolemie de 1,42, la Arbore

În cursul zilei de ieri, polițiștii suceveni au dispus reținerea unui alt șofer care, deși nu avea permis de conducere a consumat alcool și a produs un accident rutier.

La 30.04.2019, ora 05.07, agenții Postului de poliţie Arbore au fost sesizaţi prin SNUAU 112 despre faptul că într-un şanţ de lângă D.N.2K din comuna Arbore se află un autoturism, iar conducătorul auto este posibil să fie în stare de ebrietate.

La faţa locului a fost identificat un autoturism care se afla într-un şanţ, lângă DN 2K.

De asemenea, au fost identificat un bărabt de 30 de ani şi fratele acestuia de 32 ani, ambii din oraşul Cajvana.

Din declaraţiile verbale ale celor doi și din verificări a reieşit că autoturismul a fost condus de bărbatul de 30 de ani.

Întrucât acesta emana miros de alcool, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipiului Rădăuţi, unde i s-au recoltat două probe de sânge la interval de o oră, conform metodologiei în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că bărbatul de 30 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale, sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi .„conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Polițiștii au emis ordonanţă pe reţinere pentru 24 de ore, cel în cauză fiind introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

Conform art. 336 din Codul Penal conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

De la lansarea Programului de prevenire a accidentelor rutiere, aproape 50 de șoferi care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier au ajuns în arestul IPJ Suceava.

Polițiștii reamintesc că scopul programului nu este privarea șoferilor de dreptul la libertate ci creșterea gradului de siguranță rutieră și conștientizarea importanței respectării legii.

Din păcate, realitatea în ceea ce privește dinamica situației operative din ultimii ani a arătat că legea trebuie aplicată cu fermitate, lucru pe care polișiștii nu vor ezita să îl facă. Polițiștii suceveni atrag încă o dată atenția cu privire la faptul că vor dispune reținerea și încarcerarea celor care săvârșesc fapte penale la regimul rutier, în funcție de gravitatea faptelor, consecințele produse și materialul probator administrat.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *