Bărbat de 23 de ani amendat pentru că a refuzat să poarte mască în incinta unui punct de lucru RCS RDS

Miercuri 13.01.2021, înainte de orele amiezii, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de către o angajată a SC „RCS RDS” SA, despre faptul că o persoană de sex masculin refuză să poarte mască de protecţie în incinta punctului de lucru.

Polițiștii au constatat că în jurul orei 11.35, Bogdan R. de 27 de ani din Șcheia s-a deplasat la punctul de lucru al RCS RDS situat pe strada Calea Obcinelor, pentru a rezilia un contract  şi a intrat în incinta punctului de lucru fără a purta mască  de protecţie. A fost rugat în repetate rânduri de lucrătorii societăţii să-şi pună mască de protecţie, acesta refuzând, ceea ce a determinat-o pe angajata firmei să  apeleze la 112.

La sosirea lucrătorilor de poliţie Bogdan R. a declarat verbal că nu doreşte să poarte mască de protecţie întrucât consideră că aceasta nu-l poate proteja de boala Covid 19 şi nu respectă legislaţia în vigoare privind măsurile de prevenire şi combatere a acesteia, deoarece o consideră neconstituţională.

Bogdan R. a fost sancţionat contravenţional cu 500 lei amendă conform art. 65, lit. h, din Lg. 55/2020 rap. la art. 1 din Anexa 2 la HG 3/2021 şi îndrumat să respecte legislaţia în vigoare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *