Bărbat de 34 ani din comuna Vicovu de Jos, băgat în arest ieri. Vicoveanul este cercetat în cazul autoturismului abandonat, burdușit cu țigări, după ce s-a ciocnit cu o mașină și apoi a intrat într-un stâlp, la Bivolărie, anul trecut

În urma activităților investigative și de cercetare penală desfășurate de către lucrătorii din cadrul Compartimentului Investigații Criminale al Poliției Orașului Vicovu de Sus în cadrul dosarului penal cu privire la faptele de „contrabandă” și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, comisă la data de 20.02.2019 de către autor necunoscut, în urma probatoriului administrat, la 14.09.2020 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de T.L., un bărbat de 34 ani din comuna Vicovu de Jos, iar după audierea acestuia s-a dispus reținerea susnumitului pentru o perioadă de 24 de ore.

La nivelul Poliției Orașului Vicovu de Sus s-a constituit o escortă în vederea transportării și introducerii susnumitului în C.R.A.P.

Azi, 15.09.2020 bărbatul urmează să fie prezentat în fața procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea dispunerii față de acesta a unei măsuri preventive.

 Iată cum s-au derulat evenimentele: La 20.02.2019, în jurul orelor 09.40, cadrele Poliției Orașului Vicovu de Sus au obținut o informație cu privire la faptul că din zona comunei Brodina, sunt transportate către orașul Vicovu de Sus  țigarete de contrabandă cu două autoturisme marca AUDI, unul de culoare neagră cu numere de Bulgaria și unul de culoare albastră cu numere specifice statului român.

Polițiștii au observat pe strada Daciei din orașul Vicovu de Sus, urme vizibile și proaspete de pneuri care duceau înspre direcția zonei „Bivolăria” a orașului Vicovu de Sus, traseu folosit de către persoane cu implicații în activități de contrabandă. Unul dintre echipajele de poliție a  pornit în urmărirea autoturismelor având în funcțiune semnalele acustice și luminoase și s-au deplasat pe traseul susmenționat.

Pe strada Ștefan cel Mare din zona Bivolărie a orașului Vicovu de Sus, echipajul a identificat mașina suspectă care era implicată într-un eveniment rutier cu un autoturism marca VW Vento.

Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul suspect de contrabandă cu țigări, marca AUDI A6, a lovit autoturismul marca VW Vento, care era parcat pe marginea părții carosabile și care intenționa să se pună în mișcare.

După impact autoturismul suspect a ricoșat într-un stâlp de electricitate, după care într-un gard al unui imobil din orașul Vicovu de Sus, conducătorul autoturismului fugind de la locul faptei, abandonând autoturismul fără să îl asigure, cu cheile în contact.

S-a procedat la căutarea conducătorului autoturismului de către echipajele venite în sprijin, atât în împrejurimile locului faptei cât și pe străzile adiacente, nereușindu-se identificarea acestuia.

În interiorul autoturismului se puteau observa mai multe colete și cartușe cu țigarete mărcile Ashima și Marble.

S-a procedat la inventarierea țigaretelor identificate în interiorul autoturismului ocazie cu care a rezultat cantitatea de 8440 pachete de țigarete, respectiv 7640 pachete țigarete marca Ashima și 800 pachete țigarete marca Marble, fără banderole fiscale, care au fost depuse la camera de corpuri delicte a Poliției Municipiului Rădăuți

Autoturismul marca Audi A 6, în valoare de aproximativ 5000 euro a fost indisponibilizat și urmează a fi transportat și indisponibilizat la camera de corpuri delicte din cadrul I.P.J. Suceava.

În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă, iar în funcție de rezultatul cercetărilor se va dispune extinderea cercetărilor cu privire la infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „distrugere din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *