Bărbat de 47 de ani din Vicovu de Sus, băut la volan, urmărit 15 kilometri de polițiști, până s-a răsturnat în albia Sucevei, la Brodina

 La data de 15.01.2022, ora 22:55, o patrulă de poliție în timp ce se afla pe DJ209G, pe raza localității Straja, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca AUDI A6, ce avea o deplasare sinuoasă către localitatea Brodina.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate continuându-și deplasarea cu viteză mărită către Brodina. Polițiștii au început urmărirea acestuia în trafic, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune.

După o distanță de aproximativ 15 km, conducătorul autoturismului marca AUDI A6, ajuns deja  în Brodina, în timp ce a încercat să efectueze virajul la stânga, a derapat, a părăsit partea carosabilă, a intrat în coliziune cu un parapet, după care a plonjat cu autoturismul în cauză în albia râului Suceava.

Polițiștii l-au extras pe șofer din mașină pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă acesta a refuzat, precizând faptul că nu a suferit leziuni.

S-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din orașul Vicovu de Sus. El a recunoscut că nu a oprit la semnalele regulamentare deoarece a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. Pentru că emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o valoare de 0.85 mg./l pur alcool în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.        

I s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *