Bărbat de 52 de ani din Putna, încătușat după ce s-a îmbătat, a făcut scandal, s-a urcat la volan fără permis și s-a luat la harță cu polițiștii. A fost reclamat chiar de fiul său

 La 29.05.2022, după ora 12.00, Secția 4 Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată prin 112, de către A.G. din comuna Putna, care a anunțat că tatăl său, C.G., de 52 ani, este agresiv și provoacă scandal la domiciliu.

Ulterior, apelantul a sunat din nou la  112 arătând că tată său este băut și a plecat de acasă cu mașina,  un VW Golf 4

La scurt timp, autoturismul a fost identificat de polițiști, pe drumul public, chiar în fața locuinței din Putna a lui C.G, acesta fiind la volan și  încercând să intre din nou în curte.

Polițiștii i-au solicitat documentele personale şi pe cele ale autoturismului condus, moment în care C.G. a devenit recalcitrant, a refuzat să coopereze și a încercat să se îndepărteze de autoturismul condus, fiind necesară folosirea forței și încătușarea acestuia.

Pentru că bărbatul mirosea a alcool, a fost condus la sediul Postului de Poliție Vicovu de Jos. Aici s-a procedat la verificarea în bazele de date ale poliției, constatându-se că C.G. figurează cu permisul reținut pentru infracțiuni la regimul rutier.  

S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a dispus continuarea urmăririi penale față de C.G. pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul având suspendat exercițiul acestui drept”.

Având în vedere cumulul de infracțiuni, modul de comitere a faptei și consecințele produse în urma comiterii faptelor (autorul nu este posesor de permis de conducere și aflându-se sub influența alcoolului), s-a dispus reținerea lui C.G. pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ. Urmând să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru dispunere de măsuri preventive.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *