Bărbat de 54 de ani din Izvoarele Sucevei, plecat la cumpărături, găsit mort și înghețat în pădure la Lupcina

Sâmbătă după amiază, după ora 13.30  lucrătorii SPR 11 Pojorâta au fost sesizați de către o femeie din comuna Izvoarele Sucevei, cu privire la faptul că tatăl său nu a mai fost văzut din data de 11.02.2021 și nu răspunde la telefon.

A.V. de 54 ani, din Izvoarele Sucevei, a plecat cu două zile înante de la domiciliu în satul Lupcina, comuna Ulma, în locul denumit popular ,,La poarta”, unde se găsesc mai multe magazine, pentru a face cumpărături.

Acolo a intrat în mai multe magazine și a consumat băuturi alcoolice, până în jurul orei 19:00, când a fost văzut ultima dată.

Întrucât acesta locuia singur, într-un loc izolat, până la data de 13.02.2021, în jurul orei 10:00 nu a sesizat nimeni că lipsește de la domiciliu, până când un vecin a observat că în ciuda temperaturilor extrem de scăzute vitele acestuia erau afară, motiv pentru care au informat-o pe sora bărbatului.

Femeia a venit și a deschis casa tatăului, nefiind identificate urme de răvășire sau alte aspecte care să ridice suspiciuni. Aceasta bănuia că cel mai probabil tatăl său a consumat băuturi alcoolice în exces și având în vedere că se afla la aproximativ 7 km de casă, s-a pornit spre domiciliu, prin pădure, pentru a-și scurta deplasarea, dar fiind beat a căzut și a suferit o hipotermie, având în vedere temperaturile scăzute și ninsorile din ultimele zile.

S-a procedat la căutarea victimei, împreună cu alți 4 consăteni însă căutările au fost greu de efectuat din cauza condițiilor meteo, a faptului că a nins după data de 11.02.2021 și a viscolit puternic, neputând fi identificate urme și din cauza faptului că arealul în care acesta s-ar putea afla este întins și  există mai multe cărări pe unde persoana în cauză ar putea fi ajuns la domiciliu, toate trecând prin zone împădurite și greu accesibile, distanța de la ultimul loc unde a fost văzut și domiciliu fiind de aproximativ 7 km.

În jurul orelor 19.12, rudele bărbatului au identificat cadavrul acestuia într-o zonă împădurită de pe raza satului Lupcina, comuna Ulma, fără a prezenta urme vitale. Asupra acestuia a fost identificată suma de 106 lei, care a fost predată fiicei sale

A fost anunțat CML Rădăuți în vederea efectuării necropsiei.

A fost înregistrat dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „ucidere din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *