Bărbat din Bălcăuți, cu dosar penal după ce a tăiat ilegal 11 copaci în pădure la Grămești

La data de 01.09.2022, ora 16.00, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, au obținut informații cu privire la faptul că au fost tăiați ilegal mai mulți arbori pe raza satului Rudești, comuna Grămești, jud. Suceava.

Pădurea unde s-au tăiat ilegal arborii aparține de Ocolul Silvic Adâncata.

În urma verificării la fața locului au fost identificate 11 (unsprezece) cioate de diferite diametre, din speciile carpen și stejar.

Au fost identificate în proximitatea arborilor sustrași urme de rumeguș provenite în urma secționării acestora și crengi verzi.

S-a procedat la efectuarea de cercetări și s-a stabilit faptul că materialul lemnos a fost tăiat și sustras în perioada 26.08.2022 – 27.08.2022, fiind identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 51 ani, cu domiciliul în comuna Bălcăuți.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Postului de Poliție Grămești sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”tăiere ilegală de arbori”  și „furt”.

Tot ieri, având în vedere planul de acțiune al I.P.J. Suceava privind prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, în data de 01.09.2022, în jurul orei 11:30, în baza unei informații obținute, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Orașului Solca au oprit pentru control o autoutilitară cu prelată, ce se deplasa pe DN 2 E, dinspre orașul Solca către comuna Poieni-Solca.

Conducătorul autoutilitarei a prezentat pentru control actul de identitate, permisul de conducere și documentele mașinii.

La controlul autoutilitarei, s-a constatat că aceasta transportă material lemnos, respectiv cherestea și lemn foc, pentru care conducătorul autoutilitarei a declarat că nu deține documente de transport.

S-a procedat la verificarea autovehiculului în cauză în aplicația SUMAL 2, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru autoutilitară nu există aviz de însoțire.

Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Solca, iar în prezența unui lucrător din cadrul ocolului, s-a procedat la măsurarea materialului lemnos, fiind identificată cantitatea totală de 5,737 m.c. material lemnos (4,414 mc cherestea rășinoase și 1,323 mc lemn foc rășinoase), în valoare totală de peste 4.000 lei.

Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Solca, iar șoferul autoutilitarei a fost sancționat contravențional conform art. 19 din Legea 171/2010 cu amendă în cuantum de 3000 lei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *