Bărbat din Bălcăuți, încătușat pentru că și-a bătut nevasta. Transcriere a unui raport al polițiștilor, pe acest subiect

Un eveniment dramatic s-a petrecut ieri în comuna Bălcăuți. Doi polițiști  care se relaxau desfășurând activități specifice  programului în birou, au fost trimiși pe teren, unde au fost înjurați și amenințați de un individ ce își bătea nevasta.

Cu toată deferența pentru polițiștii suceveni, cei mai mulți dintre ei vajnici apărători ai siguranței publice, transcriem, cu minime prescurtări și  fără a interveni asupra punctuației și stilului, un raport al acelor polițiști, unul ofițer, celălalt agent,  privitor la evenimentul care a produs panică în localitate precum și în Secția de Poliție Rurală 13 Bălcăuți.

” La 10.06.2019, ora 14:20 un ofițer, din cadrul SPR 13 Bălcăuți, a sesizat Poliția or. Siret despre faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Bălcăuți, intervenind împreună cu un agent la o sesizare privind săvârșirea unei fapte de violență în familie, ambii au fost amenințați și înjurați de numitul P.D. din aceeași localitate.

 La ora 14:20, ambii polițiști desfășurau activități polițienești la sediul secției, când au fost sesizați de minorul O.P.P. cu privire la faptul că, tatăl său o agresează la domiciliu pe mama sa.  În baza sesizării, cei doi polițiști s-au deplasat imediat la imobilul nr. ”x”, din com. Bălcăuți. În stradă a fost identificată mama minorului, care a făcut sesizarea, pe nume O.N., care prezenta leziuni traumatice la nivelul feței. Persoana vătămată a declarat că soțul ei P.D., localnic, este sub influența băuturilor alcoolice și a lovit-o cu pumnul la nivelul feței. La solicitarea persoanei vătămate s-a pătruns în curtea imobilului, din casă ieșind și P.D.. Polițiștii s-au legitimat, și-au declinat calitatea și i-au explicat bărbatului motivul prezenței la fața locului, solicitându-i totodată să se legitimeze și să explice conflictul cu soția.

Cel în cauză a refuzat să se legitimeze și a devenit agresiv față de polițiști și față de soție, încercând să o lovească pe aceasta în prezența lor. Polițiștii au intervenit pentru imobilizarea și încătușarea agresorului, care a opus rezistență. 

În continuarea cercetărilor s-a dispus măsura reținerii prin ordonanță pentru o perioadă de 24 ore față de suspectul P.D. , fiind introdus în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava, urmând ca să fie prezentat la Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Remarcăm abilitățile descriptive post – eveniment ale vitejilor polițiști de la Bălcăuți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *