Bărbat din Bilca, prins cu 2300 litri de alcool în mașină deținut ilegal, la Horodnic. Autoutilitara și alcoolul pentru care nu avea acte, au fost confiscate

Marți dimineață, pe la ora 10.35, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pe DN17A, pe raza comunei Horodnic de Sus,  o autoutilitară  marca Mercedes Benz destinat transportului de mărfuri condusă de  Constantin C., de 57 ani, din comuna Bilca.

În interiorul autoutilitarei, polițiștii au identificat mai multe baxuri și recipiente din plastic ce conțineau alcool, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă, aviz de însoţire a mărfii ori certificat de conformitate.

Polițiștii au procedat la conducerea autoutilitarei în cauză, la sediul Poliției municipiului Rădăuți, în vederea efectuării unei inventarieri a produselor transportate, cât și a unei cercetări amănunțite.

S-a realizat  inventarierea bunurilor identificate în interiorul mașinii stabilindu-se că în compartimentul din spate al  se aflau 2.300 de recipiente din plastic a câte un litru fiecare, care conțineau alcool iar acestea nu prezentau marcaje sau timbre specifice tipului de produs. Polițiștii au procedat la ridicarea în vederea confiscării şi continuării  cercetărilor, a celor 2300 de recipiente, existând suspiciuni că ar fi contrafăcute.

Autoutilitara  Mercedes Benz Sprinter, bun ce a fost folosit la comiterea infracțiunii a fost de asemenea confiscată.

Constantin C. a declarat că nu deține documente de proveniență, un certificat de calitate și conformitate și nu este autorizat să comercializeze asemenea produse pe teritoriul României.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.