Bărbat din Capu Câmpului, încătușat și băgat în arest pentru că a tăiat doi molizi în cantonul silvic Isachia – OS Gura Humorului

Marți,  2 februarie a.c. pe la orele 19:31, lucrătorii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 de către un  pădurar din comuna Capu Câmpului, despre faptul că a găsit hoți la furt de lemne.

La fața locului – limita fondului forestier al Cantonului Silvic Isachia, au fost găsiți doi  pădurari în cadrul O.S. Gura Humorului precum și  Ion T. de 51 ani din Capu Câmpului, care trăgea cu cabalina proprietatea sa, un buștean specia molid cu lungimea de 4 m și diametrul de 42 cm.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că Ion T., în jurul orelor 19.00,  s-a deplasat în fondul forestier ce aparține de O.S Gura Humorului, Cantonul Silvic Isachia, de unde a tăiat fără drept, de pe picior,  doi molizi cu diametrul la cioată de 45 cm, respectiv 42 cm, după care a încercat să scoată cu calul din pădure un buștean cu lungimea de 4 m și diametrul de 42 cm, respectiv 0,55 mc.

În urma efectuării măsurătorilor la cioată de către lucrătorii silvici a rezultat faptul că prejudiciul creat prin comiterea faptelor este de 1230 lei, valoare care  depășește de 5 ori prețul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior. 

Față de suspect s-a dispus măsura reținerii pentru o durată de 24 de ore, începând cu data de 03.02.2021, ora 00.30 și până pe data de 04.02.2021, ora 00.30, el fiind introdus în arestul IPJ Suceava

 În cauză s-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea  infracțiunilor de ”tăiere fără drept și furt de arbori”, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Capu Câmpului.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *