Bărbat din Coșna, accidentat grav după ce căruța încărcată cu lemne legată de tractor a căzut peste el. Înainte de toate, polițiștii l-au amendat pentru că nu avea acte pentru parii de gard transportați

Marți după amiază, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe un drum de pe raza comunei Coșna o persoană a fost prinsă sub o căruță.
S-a constatat că P.C., un bărbat de 52 ani din comuna Coșna, în timp ce conducea un tractor agricol neînregistrat, care tracta o căruță încărcată cu material lemnos pe drumul comunal Răchita, pe o porțiune de drum în pantă cu indicator coborâre periculoasă, din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum cât și a faptului că atelajul tractat nu avea frână, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ansamblul condus răsturnându-se pe partea dreaptă, în afara carosabilului. În urma accidentului, conducătorul auto a fost proiectat din tractor, iar peste acesta s-a răsturnat căruța tractată.
Pentru materialul lemnos, bărbatul nu deținea documente legale de transport, în cauză fiind solicitați lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor, care au procedat la inventarierea acestuia, rezultând cantitatea de 1,80 mc. lemn de foc.
Materialul lemnos reprezintă pari din lemn proveniți de la demontarea unui gard de către numitul P.C..
Înainte de toate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a rănitului, pentru nerespectarea prevederilor art. 19, alin.1 lit. „a” din Legea nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos sus-menționată, care a fost predată în custodie organelor silvice.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a bărbatului, care a fost transportat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde, după ce i s-au acordat îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat” și „vătămarea corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *