Bărbat din Fălticeni reținut pentru contrabandă cu țigări, marfă contrafăcută confiscată de polițiștii de la economic

În cursul zilei de ieri, 5 octombrie a. c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au controlat 23 de unități economice din județul Suceava. Au fost constatate 4 infracțiuni economice și s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 75.000 lei.

Au fost confiscate 15.440 buc. țigarete de proveniență extracomunitară, diferite mărci, în valoare aproximativă de 11.580 lei, articole vestimentare în valoare de 2850 Euro, 40 litri băuturi spirtoase în valoare de 1.200 lei, alte bunuri și sume de bani. Valoarea totală a bunurilor confiscate este de cca. 35.000 lei.

Pentru deficiențele constatate în mod repetat (vânzare fără respectarea legislație de produse accizabile și neînregistrarea în mod repetat a veniturilor obținute în evidențele contabile), polițiștii au dispus suspendarea activității de comercializare a bunurilor accizabile pe o perioadă de trei  luni pentru două societăți comerciale și suspendarea activității pentru un alt  agent economic.

În cadrul acțiunilor de verificare și control, polițiștii au dispus și reținerea unui bărbat sub aspectul săvârșirii infarcțiunii de contrabandă.

Acesta  a fost surprins în flagrant în timp ce deținea într-un chioșc metalic și un spațiu de depozitare aferent acestuia, cantitatea de 12.940 buc. țigarete de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, în valoare aproximativă de 9700 lei. Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Fălticeni în vederea audierii și luării măsurilor legale ce se impun.  În urma activităților de urmărire penală desfășurate de către lucrătorii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale – S.I.C.E, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arest.

Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal înregistrat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *