Bărbat din Frătăuții Noi reținut după ce a încălcat ordinul de protecție, amenințând din nou pe fosta soție

Aseară, după ora 20.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați telefonic de către o femeie de 38 ani domiciliată în comuna Frătăuții Vechi, sat Măneuți, cu privire la faptul că fostul ei soț Valerică B. de 41 ani, a încălcat măsurile dispuse prin ordinul de protecție emis împotriva sa de către Judecătoria Rădăuți la 16.10.2019, respectiv a pătruns fără drept în curtea locuinței comune de domiciliu, a luat legătura fără drept cu cele trei persoane care se aflau în curtea imobilului, provocând scandal și proferând amenințări.

Cu ocazia deplasării la fața locului s-a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, Valerică B. fiind identificat în curtea locuinței, manifestând un comportament agresiv verbal față de femeie.

Din verificările efectuate în cauză a rezultat faptul că la 16.10.2019 Judecătoria Rădăuți, a emis Ordin de protecție împotriva pârâtului Valerică B., domiciliat în comuna Frătăuții Vechi, sat Măneuți, prin care a stabilit evacuarea temporară a acestuia din locuință pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 16.10.2019. Conținutul ordinului de protecție i-a fost adus la cunoștință în ziua de 17.10.2019, în intervalul 06.00-07.00, iar în seara zilei de 17.10.2019, în jurul orei 20.00, acesta a încălcat dispozițiile instanței.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, iar în urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de acesta pentru comiterea infracțiunilor de ”încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție” și  ”amenințarea”,  iar prin ordonanța organului de cercetare penală, s-a dispus măsura reținerii susnumitului pentru 24 de ore.

Valerică B.  a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava – C.R.A.P.

În cursul zilei de 18.10.2019, suspectul Badea Valerică urmează să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca procurorul să dispună față de acesta luarea măsurii controlului judiciar.

Cercetările în cauză sunt continuate de Secția 4 Poliție Rurală Gălănești, dosarul penal urmând a fi soluționat procedural.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *