Mopan Suceava
Actualitate

Bărbat din Ilișești, arestat după ce și-a bătut soția, a scos-o din casă și a încercat să o violeze

O femeie din comuna Ilișești a cerut prin 112 ajutorul polițiștilor pentru a o scăpa din mâinile bărbatului său, care o bate o scoate afară din casă și încearcă să o violeze.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, pe la ora 00.50, lucrătorii SPR 9 Șcheia au ajuns la locul faptei și, identificându-l pe M.T., soțul violent, au emis un ordin provizoriu de protecție împotriva sa, prin care s-a dispus ca începând cu data de 21.01.2023, pe o perioadă de 5 zile, respectiv până la data de 26.01.2023, obligându-l să părăsească temporar locuința comună din Ilișești și  să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de femeia agresată.

Pe parcursul zilei de ieri,  femeia a fost reaudiată și examinată din punct de vedere medico-legal, fiind identificați și audiați doi martori în cauză.

S-a aflat că în data de 20.01.2023, în jurul orei 21.00, M.T.  a intrat fără drept în locuința soției sale Ilișești, și i-a adresat femeii amenințări cu moartea, după care a scos-o cu forța din imobil și a lovit-o cu pumnul, încercând totodată să întrețină relații sexuale cu aceasta fără acordul ei.

În urma probatoriului administrat de lucrătorii SPR 9 Șcheia s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul M.T. pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, amenințare și tentativă la infracțiunea de viol.

Suspectul a fost audiat în prezența unui avocat ales, cu respectarea drepturilor procesul-penale, iar la terminarea audierii s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 ore.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de M.T., pentru săvârşirea infracţiunilor mai sus amintite și au propus arestarea preventivă a acestuia. În aceeași zi, 21.01.2023,  Judecătoria Gura Humorului a dispus arestarea preventivă a lui M.T., începând cu data de 21.01.2023 până la data de 19.02.2023, inclusiv.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *