Bărbat din Ipoteşti dus la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni după ce, beat fiind, şi-a dat foc la şură

La 21.01.2019, orele 23:55, polițiștii S.P.R.2 Ipoteşti au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către o femeie din com. Ipotești, cu privire la faptul că vecinul, un bărbat în vârstă de 62 ani a dat foc la o şură din curtea lor.

La momentul sosirii poliţiei la locul producerii evenimentului, incendiul a fost localizat şi stins de către membrii familiei Barbu. La fața locului a sosit o autospecială pentru stingerea incendiilor din cadrul ISU Bucovina Suceava.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că în jurul orelor 23:35, bărbatul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a aruncat cu benzină pe nişte lemne dintr-o anexă gospodărească care îi aparţine din satul/comuna Ipoteşti. Persoanele care au grijă de el în baza unui contract de întreţinere au observat acest lucru şi au apelat la SNUAU 112 solicitând intervenţia pompierilor, după care au stins incendiu provocat intenţionat.

Pompierii sosiți la fața locului au procedat la lichidarea incendiului ocazie cu care au constatat că a existat pericol de propagare la vecinătăţi, deoarece în aceeaşi curte se mai afla o casă de locuit unde locuiesc membrii familiei care au anunţat incendiul. 

În urma incendiului a rezultat arderea lemnelor depozitate în anexă şi nu au fost afectate construcţiile şi instalaţiile din curte. 

Nu au rezultat victime omeneşti.

Sursa de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind „flacăra, mijlocul care ar fi putut produce aprinderea a fost bricheta, iar primele materiale care s-au aprins au fost cartoanele, împrejurarea determinantă fiind acţiunea intenţionată a incendiatorului”. 

Prejudiciul creat estimat de către persoana vătămată în urma incendiului este de 200 lei.

Din cauza tulburării de comportament, bărbatul a fost condus şi internat la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni.

În cauză s-a întocmit dosarul penal pentru comiterea infracțiunii de „distrugerea ” ce urmează a fi soluționat procedural de Postul de Poliție Ipotești.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *