Evenimente

Bărbat din Mihoveni, reținut după ce a vrut să incendieze șura unui vecin, stropind anexa cu benzină și dând foc

Polițiștii au identificat pe autorul unei tentative de incendiere produse  miercuri, 24 februarie, în gospodăria unui bărbat din satul Mihoveni – comuna Șcheia.

 Proprietarul a reclamat atunci că persoane necunoscute i-au dat foc la o anexă. Anchetatorii au dispus inițial  investigarea cauzei penale ”in rem”, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „distrugere sub forma instigării”.

A  fost identificat și suspectul, în persoana lui Nicolae Sebastian M., cercetat pentru săvârşirea tentativei la infracțiunea de „distrugere” , constând în aceea că la data de 22.02.2021, în intervalul orar 20.17.47 – 20.19.40, s-a deplasat prin grădina locuinței persoanei vătămate din satul Mihoveni, comuna Șcheia, având asupra sa un pet din plastic care conținea benzină, cu ajutorul căruia a incendiat oblonul din lemn, montat în partea exterioară la șură, provocând distrugerea acestuia pe o suprafață de cca. 25×10 cm, valoarea prejudiciului produs fiind evaluată la suma de cca. 100 lei.

Incendiul s-a stins, probabil ca urmare a modului deficitar de punere în practică a acțiunii criminale, însă acțiunea Nicolae-Sebastian M. putea conduce la consecințe deosebit de grave în situația în care incendiul s-ar fi extins la întreaga clădire, raportat la faptul că în interior erau depozitate materiale de construcție din lemn, partea superioară a șurei era construită din lemn, în pod fiind depozitată vegetație uscată ( furaje pentru animale).

Autorul tentativei de incendiere a fost audiat în prezența unui avocat din oficiu ocazie cu care a recunoscut comiterea faptei, iar prin ordonanța din 25.02.2021, s-a dispus reținerea sa pe o durată de 24 ore, acesta fiind escortat și depus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *