Bărbat din Mitocul Dragomirnei, prins de pădurar după ce a tăiat 9 copaci din pădurea administrată de OS Adâncata

La 25.02.2021, ora 13:10, lucrătorii SPR 8 Adâncata, au fost sesizaţi cu plângere de către RNP Romsilva, Direcția Silvică Suceava-Ocolul Silvic Pătrăuți, cu privire la faptul că în data de 24.02.2021, pădurarul titular de canton a costatat că din pădurea administrată, UP I Mitocu Dragomirnei, fond forestier privat cu contract prestări servicii silvice, au fost tăiați ilegal și sustrași un nr. de 9 arbori diferite specii.

Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că locul de unde s-au tăiat ilegal și sustras arborii este situat în aria Canton silvic nr. 15 Chilia, UP I Mitocu Dragomirnei, fond forestier privat cu contract prestări servicii silvice, comuna Mitocu Dragomirnei, județul Suceava.

Din cercetări s-a stabilit că s-a sustras un arbore specia stejar, patru arbori specia fag și patru arbori specia carpen, aceștia având diametrele la cioată  între 12 și 24 cm, volumul total al arborilor depășind de 2,09 ori prețul mediu a unui metru cub de masă lemnoasă ”pe picior”.

Din investigații s-a stabilit că autorul este I.R., de 60 ani, din localitatea Mitocu Dragomirnei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tăiere ilegală de arbori” și „furt de arbori”.

           

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *