Mopan Suceava
Actualitate

Bărbat din Nisipitu – Ulma, reținut de polițiști după ce și-a omorât câinele lovindu-l cu țapina

IPJ Suceava a anunțat că în urma probatoriului administrat într-o cauză penală polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Suceava au dispus efectuarea urmăririi penale față de un bărbat de 50 de ani din comuna Ulma, satul Nisipitu, pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

S-a reținut că la data de 08.12.2023, individul a ucis prin acte de cruzime un câine, pe care l-a lovit de mai multe ori în cap cu o țapină.

Animalul, o cățea de trei ani din rasa Husky, era proprietatea celui care i-a aplicat loviturile care i-au cauzat moartea, fiind ținut la locuința de domiciliu a  bărbatului, din satul Nisipitu, comuna Ulma. După ce l-a omorât acesta i-a băgat cadavrul într-un sac și l-a aruncat într-o zonă situată în spatele locuinței de domiciliu.

Urmare a activităților de cercetare penală desfășurate și a probatoriului administrat, la data de 19.02.2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, au dispus măsura reținerii față de bărbatul de 50 de ani pentru o perioadă de 24 de ore,  pentru săvârșirea infracțiunii de „uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, acesta  fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor urmează a continua cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, urmând ca după definitivarea acestora să fie dispusă soluție procedurală corespunzătoare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *