Bărbat din Satu Mare, care fura şi spărgea maşini la Rădăuţi, băgat în arest

Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată în dimineaţa zilei de ieri, 8 mai 2019, la ora 07.51,   prin apel 112 de către P.D., un bărbat de 33 ani din municipiul Rădăuți, cu privire la faptul că persoane necunoscute, în perioada 07.05.2019, ora 14.00 – 08.05.2019, ora 07.40 au sustras autoturismul marca Volkswagen Golf ce se afla parcat în parcarea amenajată din zona blocului în care locuieşte.

Persoana vătămată a informat poliţiştii că înainte de a lăsa cheia de la contact în interiorul mașinii a acționat butonul pentru asigurarea portierelor, a lăsat cheia în interior, fără a verifica dacă portiera stânga față a fost asigurată. Bărbatul le-a spus poliţiştilor că în interiorul autoturismului, în momentul furtului, se afla certificatul de înmatriculare în topedou, pe bancheta din spate era montat un scaun pentru copil de culoare roșie, în portbagaj se afla un landou de culoare albastru închis cu alb și o trusă cu chei. Valoarea autoturismului a fost aproximată de persoana vătămată la circa 4500 euro.

În urma verificărilor şi a măsurilor operative întreprinse de către poliţişti a fost identificat autorul, în persoana lui S.G.G., un bărbat de 22 ani din comun Satu Mare.

La verificări, poliţiştii au mai stabilit faptul că S.G.G. este și autorul furtului comis în noaptea de 14 spre15 februarie a.c., când profitând de faptul că portierele unui autoturism nu erau asigurate şi folosind o cheie de rezervă din torpedou, a sustras autoturismul marca Mercedes Benz, aparţinând unui alt rădăuţean, maşină pe care a condus-o, fără a poseda permis de conducere, din municipiul Rădăuţi până în comuna Gălăneşti, unde  abandonat-o.

Totodată s-a stabilit faptul că acesta este şi autorul furtului comis în  7 aprilie 2019, când a pătruns în autoturismul marca Ford, aparţinând lui H.V., de unde a sustras suma de 150 euro şi două carduri.

De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că  S.G.G. este autorul furtului comis la începutul lunii aprilie 2019, când a sustras din curtea unei locuinţe de pe str. Ion Nistor, din municipiul Rădăuţi, imobil nelocuit, un  autoturism marca Volkswagen Golf 4, neînmatriculat, aparţinând  unui bărbat din comuna Rediu, județul Iaşi, autovehicul pe care l-a vândut ulterior unei persoane de pe raza oraşului Salcea, precum şi a furtului comis în noaptea de 7 spre 8 mai 2019, când profitând de faptul că portierele autoturismului marca Volkswagen, aparţinând  lui C.C. din municipiul Rădăuţi, nu erau asigurate şi a sustras din interior un portmoneu în care se aflau certificatul de înmatriculare de la autoturismul, un card şi 20 euro.

Împotriva lui S.G.G. a fost dispusă măsura reţinerii preventive pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind băgat în arestul Poliţiei Suceava, urmând ca astăzi, 9 mai 2019, să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducea unui autovehicul fără permis de conducere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other