Bărbat din Șcheia mort la locul de muncă, strivit de plăcile de pal pe care le manevra cu alți doi colegi

Un bărbat a murit ieri, strivit sub plăci de pal pe care le manevra împreună cu colegii de muncă. La o manevră greșită, o parte dintre plăcile care se manevrau chiar deasupra acestui, scăpate din mâini, au prins bărbatul dedesubt, acesta murind sub greutatea acestora.

Înscrisurile poliției arată că, ieri,  23.11.2021, ora 15.23, Secția Urbană de poliție Burdujeni din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a fost  sesizată prin SNUAU 112 de către administratorul unei firme comerciale, cu privire la faptul că la societatea menționată a avut loc un accident de muncă în urma căruia a survenit decesul unui bărbat de 47 ani, din comunaa Șcheia.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în ziua respectivă, în jurul orei 15.20, bărbatul se afla la locul de muncă, iar la un moment dat a trebuit să ajute la mutatul unor plăci de pal pentru a putea scoate alte plăci aflate depozitate în spatele acestora.

Cu încă trei colegi, unul care trebuia să extragă plăcile, doi care țineau de capete și bărbatul din Șcheia care asigura mijlocul au procedat la manevrarea acestora. La un moment dat, fiind aplecate un număr de aproximativ 6 plăci spre bărbatul care a decedat, ținute de cei doi colegi de pe margini,  bărbatul din Șcheia a luat mâinile de pe plăci. În acel moment, cei doi colegi nu au mai reușit să țină acele plăci ce însumau aproximativ 400 kg, acesta căzând peste colegul din mijloc. În momentul în care a căzut, bărbatul a fost prins între plăcile de pal și niște blaturi aflate în imediata apropiere. La scurt timp după lovitură, acesta nu mai prezenta semne vitale

A fost anunțat un echipaj al ambulanței, care l-a resuscitat timp de o oră pe muncitor, însă fără rezultat, declarând decesul acestuia.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.