Bărbat din Șcheia, prins după ce a tăiat ilegal mai mulți arbori chiar lângă cantonul silvic din Ciprian Porumbescu

Sâmbătă pe la ora 11.20, lucrătorii din cadrul SPR 9 Șcheia s-au sesizat din oficiu despre faptul că în proximitatea cantonului silvic din localitatea Ciprian Porumbescu, persoane necunoscute taie mai mulți arbori nemarcați.

La faţa locului s-a deplasat patrula mixtă constituită la nivelul SPR 9 Șcheia, care a fost sprijinită de către o patrulă mixtă din cadrul Poliției municipiului Suceava – Biroul de Ordine Publică, precum și de către un echipaj din cadrul IJJ Suceava.

Pe la ora 12.40, pe DC neclasificat din fața cantonului silvic a fost identificată o autoutilitară marca Mercedes-Benz, care a ieșit de pe un drum forestier și se îndrepta spre centrul localității Ciprian Porumbescu.

S-a procedat la oprirea autoutilitarei mai sus menționate, folosindu-se semnalele acustice și luminoase, iar la volanul acesteia a fost identificat F.V. din comuna Șcheia.

În interiorul autoutilitarei a fost identificată o cantitate de material lemnos, pentru care șoferul nu deținea aviz de transport.

În pădure, în spatele cantonului silvic, au fost găsiți 4 arbori doborâți, fără să fie marcați.

Ulterior, în jurul orelor 15.00, V.F. a prezentat un aviz de însoțire a transportului de material lemnos pentru autoutilitară, existând însă suspiciuni de falsificare, motiv pentru care lucrătorii din cadrul SPR 9 s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de ”Fals în înscrisuri sub semnătură privată”, existând suspiciunea că avizul a fost emis după momentul în care transportul de material lemnos a fost depistat de către lucrătorii de poliție, cu scopul de a acoperi ilegalitatea acestuia.

Materialul lemnos din interiorul autoutilitarei a fost confiscat și dat în custodie pădurarului din Ciprian Porumbescu iar conducătorul auto V.F.  a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată”

Urmează a fi informată Garda Forestieră Suceava cu privire la aspectele constatate pentru efectuarea unui control amănunțit la Cantonul Silvic Ciprian Porumbescu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *