Bărbat din Voitinel, angajat al unei firme din Putna, accidentat în timp ce manevra cala unui trailer

La 23.12.2020, ora 13.30, patrula  de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție rurală Gălănești a fost sesizată prin 112 de către M. B.  cu privire la faptul că s-a produs un accident de muncă pe raza comunei Putna, prin căderea unei cale a unui trailer peste o persoană.

S-a luat legătura telefonică cu apelantul, M.B., administrator al S.C.  S.C. BM Construct SRL, care a precizat că se află  pe raza comunei Vicovu de Jos, în parcarea primăriei împreună cu numitul D.A.C., de 54 ani, din comuna Voitinel, persoană care s-a accidentat la locul de muncă, fiind conștient, unde urma să vină echipajul medical.

 Din verificările efectuate s-a stabilit că persoana vătămată  este angajat legal ca șofer de camion al SC BM Construct de pe raza comunei Putna.

La 23.12.2020, în timp ce se afla la stația de sortare societății din Putna, D.A.C. a încercat să deschidă cala platformei de tractare, moment în care cala pe care el a acționat-o a căzut peste el, lovindu-l în zona spatelui.

D.A.C. este angajat ca șofer de camion și în momentul producerii accidentului, el intenționa să urce un utilaj greu pe platforma de tractare a camionului marca MAN.

 Persoana vătămată a fost preluată de un echipaj medical și transportat la Spitalul Medical Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu „traumatism toracic”.

A fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă cu privire la evenimentul care a avut loc urmând a se efectua verificări în cauză.

În cauză urmează a se efectua cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *