Bărbat electrocutat la Ostra pe când manevra macaraua cu care descărca un palet cu bolțari lângă rețeaua de înaltă tensiune

Joi 13 mai, pe la ora 14.45, lucrătorii Postului de Poliție Ostra au fost sesizați prin 112 despre faptul că un șofer care descărca materiale de construcții s-a electrocutat.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că un bărbat de 59 ani, din orașul Gura Humorului

s-a deplasat cu autoutilitara marca Iveco în comuna Ostra, pentru a livra unei familii materiale de construcții.

Imobilul familiei respective se află amplasat pe drumul forestier Botușanu, în dreptul rețelei de distribuție a energiei electrice de înaltă tensiune. În momentul în care șoferul se afla pe partea carosabilă la panoul de comandă al autoutilitarei poziționat pe partea dreaptă în spatele cabinei și ridica cu macaraua un palet cu bolțari, s-a apropiat prea mult cu brațul de rețeaua electrică,  provocând un arc electric.  Atunci acesta a fost electrocutat prin maneta de comandă a vehiculului și aruncat la pământ, unde a stat câteva momente inconștient.                

La fața locului a fost solicitată o ambulanță, fiindu-i acordate primele îngrijiri medicale bărbatului diagnosticat cu arsură electrică la nivelul palmei drepte, care a refuzat internarea.  Cu privire la producerea evenimentului a fost informat și ITM Suceava de către responsabilul cu protecția muncii din cadrul societății.

La Postul de Poliție Ostra a fost înregistrat un dosar penal și se efectuează cercetări cu privire la infracțiunile de vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă,  și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *