Bărbat mort într-o parcelă forestieră, strivit de un arbore rupt de un alt copac tăiat de colegul de muncă, la Coșna

Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată ieri, 18 decembrie 2019, la ora 9:44, prin S.N.U.A.U. 112 de către F.I. din comuna Slatina, despre faptul că pe raza comunei Coșna, în zona forestieră Băncușor, un bărbat a decedat în pădure.

Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat următoarele: în zona forestieră Valea Bancului, drumul forestier Prislop, unde firma administrată de apelant efectua prestări servicii în fondul forestier a fost găsit cadavrul unui bărbat identificat în persoana lui Chirilov Neculai în vârstă de 52 de ani, din comuna Poiana Stampei.

În parcela de exploatare forestieră polițiștii au discutat cu V.I., un bărbat domiciliat în comuna Slatina, angajat al firmei care a declarat faptul că în jurul orei 09.00 a doborât un arbore care în cădere a atins alt arbore, care a căzut peste Chirilov Neculai, lovindu-l în zona capului. În urma loviturii acesta din urmă a decedat.

V.I. a mai precizat faptul că lucrează împreună cu Chirilov Neculai de aproximativ o săptămână la doborât şi fasonat arbori pentru firma respectivă.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, un echipaj din cadrul S.M.U.R.D. Vatra Dornei şi un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Vatra Dornei, care, după acordarea măsurilor de resuscitare, au constatat decesul lui Chirilov Neculai.

A fost notificat I.T.M. Suceava în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Cadavrul a fost depus la morga Spitalului municipal Vatra Dornei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,uciderea din culpă” (moarte suspectă), ,,neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și ,,nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *