Evenimente

Bărbat omorât în propria casă, găsit de vecini cu un cuțit înfipt în ochi, la Petia – Bunești

Vineri după amiază, lucrătorii Secției 12 Poliție Rurală Preutești, au fost sesizați prin intermediul 112 despre faptul că un bărbat  din satul  Petia, comuna Bunești, nu a mai ieșit din casă de 2-3 zile și a fost găsit decedat în locuință.

Apelantul a arătat că înainte de ora 15.00,  a mers la locuința vecinului său, Mihai Țăranu, de 63 de ani, întrucât nu l-a mai văzut de câteva zile. Când a deschis ușa de acces în holul casei, l-a văzut pe acesta întins pe podea în bucătărie, fără a mai prezenta semne vitale și sunat la 112.

Cadrele medicale de pe ambulanța sosită la fața locului au constatat decesul bărbatului, care se afla întins pe podeaua din bucătărie cu fața în sus, capul spre ușa de acces din hol și avea înfipt în zona ochiului stâng un cuțit.

Din primele verificări a rezultat că victima locuia singură la adresa de domiciliu, respectiv o gospodărie sărăcăcioasă aflată în stare de degradare. Nu avea ocupație și își procura minime mijloace necesare traiului din ajutorul oferit de Primărie și de la o parte din vecini. Nu era cunoscut ca o persoană violentă, nu frecventa cercuri infracționale și se afla în relații bune cu vecinii. 

Cadavrul a fost ridicat  și depus la morga Spitalului municipal Fălticeni, urmând să fie efectuată autopsia medico-legală.

A fost stabilit un cerc de suspecți și criterii de verificare a acestora, procurorul de caz dispunând ca activitățile procedurale directe cu persoanele bănuite de comiterea infracțiunii să fie efectuate după efectuarea  necropsiei și administrarea celorlalte probe.

Se continuă activitățile investigative și de cercetare penală în cauză, în vederea stabilirii traseului urmat de Țăranu Mihai de la data când a fost văzut ultima oară în viață, identificarea tuturor persoanelor cu care a interacționat și a celor care pot oferi date despre eventuale conflicte anterioare avute de victimă.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”omor”, cercetările fiind continuate de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și polițiști din cadrul S.I.C, care au fost delegați în acest sens.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *