Bărbat transportat la spital cu arsuri la față și mâini, după ce a încercat să stingă un incendiu pornit de la afumătoarea de carne, la Baia

 

Un incendiu izbucnit de la o afumătoare de carne, a trimis un bărbat la spital, cu arsuri pe mâini și față și a distrus bunuri în valoare de 20.000 de lei, ieri dimineață, la Baia.

În dimineața zilei de 11 decembrie a.c., polițiștii de la Mălini au fost sesizați prin SNUAU 112 de către un bărbat de 40 ani, din Baia, despre faptul că arde o patulă.

Din cercetările efectuate după ce incendiul a fost lichidat, s-a stabilit că în ziua respectivă, la ora 08.45, bărbatul împreună cu soția sa afumau produse din carne, în garajul din spatele casei, unde aveau montată o afumătoare.

Câteva momente cei doi au mers într-o anexă alăturată pentru a da de mâncare animalelor, iar când au ieşit afară au observat cum din garajul unde era afumătoarea ieşeau flăcări.

Bărbatul a luat o pătură udă pentru a stinge focul, însă în momentul când a aruncat-o pe flacără, focul i-a izbucnit în faţă, provocându-i arsuri la nivelul feţei şi a membrelor superioare.

La faţa locului au intervenit o autospecială din cadrul SVSU Baia cu personal voluntar şi o autospecială cu pompieri din cadrul ISU Bucovina Suceava – Detaşamentul Fălticeni, care au lichidat incendiul şi au stabilit ca şi cauză a izbucnirii „sisteme de gătit amplasate necorespunzător”             

Flăcările au ars circa 20 de mp din acoperiș, afumătoarea cu pricina cu tot cu produse din carne, o motocoasă, două motocultoare, o drujbă, un flex, o bormaşină şi s-a deteriorat un motor electric, pagubele fiind estimată la circa 20.000 lei, existând pericol de propagare la clădirea de locuit şi adăpostul de animale.

Bărbatul, cu arsuri la nivelul membrelor superioare şi a feţei, a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la CPU Fălticeni în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de „distrugerea din culpă” şi „vătămare corporală din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.