Bărbatul care a dat foc gospodăriei din Gura Putnei a fost reținut. Gheorghe T., beat fiind, își agresase anterior nepoata, proprietara casei

Polițiștii au oferit informații detaliate privind circumstanțele în care a fost incendiată gospodăria din satul Gura Putnei, comuna Putna, pentru stingerea căruia pompierii s-au luptat cu flăcările ore întregi, ieri după amiază.

Din constatările de la fața locului, din investigații și verificări efectuate de polițiști a rezultat faptul că, incendiul a fi fost provocat intenționat de către Gheorghe T., de 69 ani, care locuia în casa respectivă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unui conflict pe care l-a avut cu nepoata sa A.M.S., de 37 ani.

Astfel, la data de 22.03.2022, în jurul orelor 12:00, Gheorghe T.  a avut un conflict cu persoana vătămată A.M.S., soția nepotului său, care i-a spus că intenționează să îl dea afară din casă.

Bărbatul, aflat sub influența alcoolului  a lovit-o de mai multe ori pe femeie, care s-a dus la poliție pentru a sesiza cele întâmplate, timp în care Gheorghe T., i-a dat foc la casă, dând drumul la gazul dintr-o butelie din anexa în care acesta locuia și aprinzându-l cu un chibrit.

Incendiul s-a extins rapid  și a distrus casa, un autoturism și  celelalte anexe ale gospodăriei, afectând și o casă învecinată.

Din cauza agresiunii suferite anterior și a șocului provocat de incendierea gospodăriei,  femeii i s-a făcut rău,  fiind preluată de un echipaj de ambulanță și transportată la Spitalul municipal Rădăuți unde a fost diagnosticată cu traumantism cranio cerebral și traumatism cranio facial,  ulterior fiind transportată la Spitalul municipal Suceava pentru investigații suplimentare.   

Urmare a probatoriului administrat  s-a dispus continuarea urmăririi penale față de Gheorghe T. sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,lovire sau alte violențe” și ,,distrugere”.     Având în vedere pericolul deosebit și specificul faptelor comise, față de acesta s-a dispus măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 de ore.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *