Bărbatul care a violat o femeie ce se întorcea de la lucru, la Gura Humorului, băgat în arest. După viol masculul a furat şi banii femeii

La data de 15.04.2019, Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un bărbat, inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi tâlhărie calificată.

În seara zilei de 30.03.2019, in jurul orei 22:20, inculpatul a urmărit persoana vătămată de sex feminin în timp ce aceasta se deplasa pe jos de la locul de muncă spre domiciliul din oraşul Gura Humorului, şi prin exercitarea de violenţe fizice şi ameninţări cu moartea a constrâns-o să aibe cu el raporturi sexuale normale, anale şi orale timp de 20 de minute, după care i-a sustras suma de aproximativ 900 lei din portofel. În urma violenţelor exercitate, femeia a suferit leziuni pentru care a necesitat un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Față de inculpat  s-a dispus la data de 15.04.2019 măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 16.04.2019 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea prim-procurorului şi a dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.      

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *