Bărbatul ”puternic” din Bălăceana care și-a îngrozit familia, luând la bătaie nevasta și fiul, a fost arestat

IPJ Suceava a transmis că s-au continuat cercetările privind agresiunea comisă de D. Roșca, de 53 de ani, din comuna Bălăceana la 26.01.2019.

În urma probatoriului administrat, polițiștii SPR. 9 Șcheia au propus punerea în mișcare a acțiunii penale față de individ cu privire la săvârșirea infracțiunii de „violență în familie” (două fapte), propunere ce a fost confirmată de către Parchet.

Ulterior, polițiștii secției au solicitat Parchetului  de pe lângă Judecătoria Suceava, prin referat cu propunere de arestare, sesizarea instanței de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă față de acesta  pentru săvârșirea infracțiunii de „Violență în familie”. Propunerea organelor de cercetare penală a fost însușită de către parchet, care a solicitat prin referat arestarea preventivă a inculpatului Roșca Dumitru.

Judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Suceava a dispus prin mandat, arestarea preventivă lui D. Roșca, pe o durată de 30 de zile.

Sâmbătă seară, după ora 19.00, polițiștii Secției Poliției Rurale nr. 9 Şcheia au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că D. Roșca, din comuna Bălăceana și-a agresat fiul şi pe soţia sa.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 18.00, D. Roșca., de 53 ani,  s-a întors la domiciliul său aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ulterior, între acesta şi soţia sa, I.R. , de 50 ani şi fiul acestora , F.R., de 17 ani,  a izbucnit un conflict spontan, ocazie cu care D.Roșca i-a lovit pe cei doi de mai multe ori.

Având în vedere aspectele constate şi în urma consultării cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Suceava, organele de poliţie din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de „violenţă în familie” raportat la infracţiunea de „lovire sau alte violenţe”.

La 27.01.2019, prin ordonanță, s-a dispus reținerea lui  D. Roșca, pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu ora 06.00 și până în 28.01.2019, ora 06.00,  acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *