Bărbatul suspectat de pedofilie la Vatra Dornei, care a făcut atac de cord după ce jandarmii au intervenit violent, a murit la spital în timpul operației

Evenimentul transmis aseară de Inspectoratul de Jandarmi  Județean Suceava, în care era descrisă o acțiune a jandarmilor din Vatra Dornei împotriva unui bărbat de 50 de ani, presupus cu înclinații pedofile a avut un sfârșit tragic. Omul a murit pe patul spitalului, după ce operația care a urmat atacului de cord produs de gazele din spay-urile folosite de jandarmi pentru a-l imobilizat nu a avut succes. Bărbatul se manifestase potrivit jandarmilor ”recalcitrant” iar militarii au decis că trebuie să îl imobilizeze. Astfel unul dintre angajații Jandarmeriei sucevene, o femeie subofițer, i-a administrat în față jeturi de spray. Bărbatul a leșinat, au spus,  în comunicatul lor de presă, jandarmii. L-au chiar încătușat chiar în această stare și l-au transportat la Spitalul municipal din Vatra Dornei. De fapt omul nu era leșinat, ci se afla în comă gravă, indusă de gazul paralizant care i-a produs atacul de cord.

Un film realizat cu telefonul mobil de una dintre persoanele care au fost martore la eveniment, prezintă modul în care a fost imobilizat de către jandarmii prezenți la un festival de folclor din municipiul Vatra Dornei care, la apelul unui părinte au reacționat cu toată impetuozitatea de care au fost capabili. De remarcat ambiția jandarmeriței de a-l calma pe suspect, vârându-i tubul cu gaz direct în căile nazale. După câteva secunde, omul, vinovat sau nu de acele gesturi indecente reclamate, nu a mai mișcat. A putut fi astfel încătușat și transportat la spital unde și-a dat obștescul sfârșit.  

Ancheta anunțată încă de aseară de către Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava va dobândi astfel noi conotații.

Gafele jandarmilor suceveni (ultima fiind cea de acum două săptămâni cu jandarmul zgâriat de un urs la Broșteni, în animal fiind trase două încărcătoare de pistol Carpați iar animalul agresor nici până astăzi nu a fost dibuit prin codrii Bucovinei, mort sau viu), excesul de zel în contact cu manifestanți la întruniri publice, alte asemenea, au coborât standardul de încredere în Jandarmeria Română mult sub stadiul critic de apreciere.  

Înregistrarea video poate fi accesată aici (mulțumesc Oana Șlemco): https://www.facebook.com/oana.slemco/videos/1135988933260273/

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *