Basilica Cacica, Liturghie solemnă, cu invitați de marcă, prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț – episcop de Iași

15 august, sărbătoare mare pentru comunitatea catolică din județul Suceava, care, și într-un an altfel, s-a adunat la Sfânta Liturghie solemnă a hramului cu venerarea icoanei Maicii Domnului din Cacica, încheiată cu procesiunea în jurul bazilicii.

Sfânta Liturghie solemnă pontificală a hramului, care a început la ora 11,  a fost prezidată de Preasfințitul Iosif Păuleț – episcop de Iași împreună cu invitații de seamă: episcopul emerit – Petru Gherghel, pr. provincial – Damian-Gheorghe Pătrașcu, mons. Ionuț Paul Strejac care actualmente lucrează în Secretariatul de stat al Vaticanului, preoții din Bucovina și din alte regiuni, dar și oficialitățile: deputatul din partea minorității polone în Parlamentul României – Victoria Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România – Ghervazen Longher, primarul comunei Păltinoasa – Eduard Wendling cu soția și primarul comunei Cacica – Petru Tudosi.
La sfârșitul Sfintei Liturghii parohul de la Cacica a prezentat expoziția „Karol Wojtyła – Geneza”, organizată cu ocazia împlinirii în acest an a 100 de ani de la nașterea papei polonez – Ioan Paul al II-lea.

Institutul Polonez din București a realizat versiunea română a expoziției „Karol Wojtyła – Geneza” pregătită de către „Centrul Ideilor Jan Paweł II”. Datorită colaborării cu Uniunea Polonezilor din România și parohia romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului” din Cacica, expoziția a fost prezentată în cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente catolice din România pentru polonezii care locuiesc în Bucovina și în întreaga Românie – solemnitatea „Adormirea Maicii Domnului”, din 15 august.

Expoziția a fost organizată la sanctuarul marian din Cacica (în fața căruia se află statuia lui Ioan Paul al II-ea), unde anual chiar în această zi are loc hramul parohiei.

Corul reunit al Bucovinei, dirijat de prof. Antonela Târnovan și acompaniat la orgă de Anton Babiaș a încântat urechile credincioșilor sosiți la Cacica, pe tot parcursul Sfintelor Liturghii.

Sursa informații și foto: Uniunea Polonezilor din România

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *