Basilica: Racla cu un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Calinic adusă la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în perioada 24-27 martie, cu ocazia hramului, „Buna Vestire”

Racla cu un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Calinic va fi dusă, de la Mănăstirea ilfoveană Cernica, la Mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava, în perioada 24-27 martie, cu ocazia hramului, „Buna Vestire”.

Moaștele Sfântului Ierarh Calinic vor ajunge la Sihăstria Putnei joi, în jurul orei 14:00, unde vor fi întâmpinate de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Începând cu ora 18:00, va fi oficiată Slujba Privegherii în cinstea Maicii Domnului.

Programul liturgic din ziua hramului va începe dimineața cu Acatistul Bunei Vestiri, urmat de oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de ierarhi și preoți.

Pe toată perioada, moaștele Sfântului Calinic vor fi așezate în biserica mănăstirii alături de cele ale Sfinților Sila, Paisie și Natan.

Sfintele moaște vor reveni la Cernica duminică, 26 martie.

Obștea Mănăstirii Sihăstria Putnei a transmis invitația către cei doritori să participe și programul integral al evenimentelor:

”Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și anul acesta de praznicul Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, mănăstirea noastră va îmbrăca haine de sărbătoare, prăznuindu-o pe cea care, prin fericita hotărâre a sihaștrilor de odinioară, a luat în ocrotirea ei și acest sfânt locaș de închinare.
Bucuria acestui praznic va fi înmulțită în inimile noastre prin aceea că la această sărbătoare, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel va sosi, spre bucuria tuturor, racla cu o parte din moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, unul dintre cei mai iubiți sfinți români și o pildă vrednică de urmat pentru orice fiu al Bisericii noastre.
De asemenea, avem bucuria ca la Sfânta Liturghie din ziua hramului, vineri, 25 martie, să îl avem în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părinte Macarie, Episcop Europei de Nord, înconjurat de un sobor de preoți, diaconi și credincioși, răspunsurile la strană fiind date de către membrii coralei Cvartson din Iași, dirijată de către dl. Alexandru Darie.

Invităm, așadar, pe cei care doresc să participe la această sărbătoare, să ne fie alături la slujbele ce se vor desfășura după următorul program:

Joi, 24 martie 2022
Ora 14:00 – Întâmpinarea sfintelor moaște ale Sf. Ierarh Calinic de către Preasfințitul Părinte Macarie
Ora 18.00 – Slujba Privegherii în cinstea praznicului Buneivestiri a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a Sfântului Ierarh Calinic
Vineri, 25 martie 2022
Ora 8:00 – Slujba Acatistului Buneivestiri
Ora 9:30 –  Sf. Liturghie arhierească, după care va avea loc îndătinata masă a dragostei
Sâmbătă, 26 martie 2022
Ora 7:30 – Slujba Utreniei
Ora 9:00 –  Sf. Liturghie urmată de parastasul pentru cei adormiți
Duminică, 27 martie 2022
Ora 8:00 – Slujba Acatistului Sf. Cruci
Ora 9:30 – Sf. Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare
Ora 12:30 – Sf. Moaște ale Sfântului Calinic vor fi ridicate din biserică și delegația se va întoarce la Mănăstirea Cernica.
Pe toată perioada, Sfintele Moaște vor fi așezate spre închinare în biserica Buneivestiri, alături de Sf. Moaște ale Sfinților Sila, Paisie si Natan de la Sihăstria Putnei.

Foto: Mănăstirea Sihăstria Putnei

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *