Bătăi și împăcări între băutori, nu înainte de a suna la 112, la Burdujeni și Gura Humorului, benzina ambulanțelor consumată degeaba

Bătăile din fața crâșmelor sunt de ceva vreme destul de mediatizate. Nu pentru că ar curge sânge neapărat ci pentru că persoanele care se cred nevinovate, formează automat numărul unic de urgență 112, cerând ajutorul ambulanțelor. În majoritatea situațiilor, ciorovăielile între consumatori se limitează la una sau două palme, ori la un pumn nu foarte bine țintit. Până când ajung, cu benzina plătită din bani publici,  ambulanțele la fața locului, eroii nesemnificativei confruntări s-au și împăcat, s-au pupat și au uitat că  doar cu jumătate de ceas înainte erau deciși să facă moarte de om, la o adică, cu palmele, pumnii, chiar și cu bricegele pește de la cingătoare.

Ieri pe la amiază, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin 112 de către  un bărbat  de 34 ani, din municipiul Suceava despre  faptul că a fost lovit de două persoane.

El a declarat că a fost lovit în zona feței de către două persoane de sex masculin, prezente și ele la fața locului și identificate. A  sosit și un echipaj de ambulanță, care i-au acordat primele îngrijiri apelantului, acesta refuzând transportarea la spital pentru efectuarea de alte investigații. S-a întocmit proces verbal de constatare, cercetările urmând a fi continuate sub aspectul infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

În aceeași zi dar mai către seară, după ora 19.00, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 de către un tânăr de 20 ani, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, cu privire la faptul că a fost lovit de numitul congener al său, de 21 ani, din aceeași localitate.

Din verificările efectuate la fața locului s-a constatat că în jurul orei 19.10, între cei doi ”a avut loc o discuție în contradictoriu” iar pe fondul consumului de băuturi alcoolice, unul dintre ei a fostlovit cu pumnul în membrul superior drept, fără a-i cauza leziuni. 

La fața locului nu s-a impus deplasarea unui echipaj medical, întrucât cel vătămat și care a sunat la 112  a declarat că nu are leziuni sau vătămări care să necesite intervenția acestuia. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *