Mopan Suceava
Actualitate

Bătaie cu topoare și sânge în piață la Vicovu de Sus acum patru luni. Agresori, indivizi condamnați penal din Bilca. Victimă, un vicovean. Polițiștii vicoveni târâie nejustificat ancheta

Un bărbat din  Vicovu de Jos, pe nume Toader Cîrstean,  a fost bătut în ziua de  12 iulie 2019, de către niște persoane pe care le cunoștea mai dinainte, fără să știe pentru ce  a fost atacat, lovit cu pumnii și cu toporul în piept. Această bătaie  a încasat-o Toader Cîrstean în Piața săptămânală de la Vicovu de Sus, pe când mânca mititei cu niște amici la o tarabă și, pe neașteptate, niște oameni au năvălit peste ei și în acest fel a început lupta. ”Mi-au dat cu sticla în cap și cu muchia toporului în piept. Am documente de la medicul legist, pentru rănile făcute. Frații Mucea, cei care m-au atacat,  sunt certați cu legea. Amândoi au ani buni de închisoare pentru ce au făcut înainte. Așa ceva n-am mai văzut,  criminali,  care au vrut să mă omoare iar ei  sunt în libertate cu suspendări,  amândoi!”, a transmis Toader Cârstean, din Vicovu de Jos.

Această primă parte a articolului cuprinde și un prim mesaj transmis de Toader Cârstean, care a acceptat să  fie publicate  fotografii cu felul în care arăta el după ce a fost victima agresiunii invocate precum și fotografii ale agresorilor, preluate de pe rețelele de sociale,  pe care nu le vom folosi în acest moment.

Iată descrierea evenimentului, în viziunea lui Toader Cîrstean:

Mucea Dănuț a executat pedeapsa de 6 ani de închisoare în Italia, are 3 ani de închisoare cu suspendare iar Mucea Romică are la activ un an și jumătate de închisoare  cu suspendare. Mucea Constantin Romică, Mucea Dănuț și cu ei încă cinci  persoane,  m-au lovit . Dintre aceștia, pe  unul îl  mai cunosc, afară de cei doi frați Mucea”, a explicat  într-un mesaj online, Toader Cîrstean”Pe data 12 07.2019, pe la orele 22.33. am fost lovit cu sticla în cap și cu toporul pe care l-am predat la Politie. Agresorii se numesc Mucea Romică  și Mucea Dănuț (zis Păstaie), frați.

Declarația victimei:

Stăteam la masă în Piața Orașului  Vicovu de Sus cu încă trei.persoane care sunt martori. .Mâncam mici si,  la un moment dat Romică Mucea, care era la altă masă în fața mea cu alte cinci persoane din care  pe unul îl cunosc,  au început să mă înjure și să-mi adreseze cuvinte urâte.  Eu nu am spus nimic dar m-am trezit cu o sticlă în  cap.  Între timp a venit fratele lui,  Dănuț Mucea, care m-a lovit și el după care  au dat în mine toți. Romică Mucea avea toporul. Mi-am  pierdut cunoștința pentru că mi-au dat în torace cu muchia toporului, m-au lovit în cap și pe tot corpul, mă doare și acum și capul mă doare și dinții în gură mi se umflă și stau și mă gândesc cum mai sunt în libertate niște criminali.”

Toader Cîrstean ne-a pus la dispoziție și câteva fotografii ale prezumtivilor agresori, descriindu-i cum am arătat anterior, condamnați pentru felurite infracțiuni în România și în Uniunea Europeană. Cu pedepsele executate deja,  ori cu condamnări cu suspendare.

Toader Cîrstean din Vicovu de Jos, se simte în continuare în nesiguranță, știind că împotriva agresorilor săi nu s-a luat nicio măsură de către polițiști, deși au trecut patru luni bune de la incidentul din seara zilei de 12 iulie 2019.

Polițiștii ”lasă-mă să te las” de la Vicovu de Sus

Polițiștii de la Vicovu de Sus, care au preluat spre instrumentare cazul, nu au făcut mai nimic. Potrivit IPJ Suceava, agentul care a preluat cazul a apucat, în patru luni, să audieze pe reclamant și un martor propus de acesta. Cumva, dar nu foarte convingător, un reprezentant al IPJ a transmis că agentul de la Poliția Vicovu de Sus ar fi audiat și pe cei doi agresori invocați în apelul pe care Toader Cârstean l-a lansat în spațiul public, oferind și fotografii cu cei doi prezumptivi agresori.

Din punctul de vedere al IPJ, chestiunea este simplă: s-a întocmit un dosar de lovire sau alte violențe, a fost audiată partea vătămată, s-au audiat martori (unul singur, n.r.), au fost audiați, (sau nu)!?), făptuitorii. Nu s-a început urmărirea penală împotriva făptuitorilor  pentru că polițistul responsabil de caz urmează să se adreseze unui procuror pentru ca acesta să ia măsurile ce se impun în acest dosar.

Cumva polițiștii de la Vicovu de Sus spun că între Toader Cîrstean și frații Romică și Dănuț Mucea, din Bilca, cel mai  mare căsătorit la Vicovu de Sus, ar fi existat un conflict  mai vechi și de aceea s-ar fi încăierat în acea zi de 12 iulie. În mod neobișnuit, din încăierare doar Cîrstean a ieșit bătut. .   

Așteptăm cu interes rezultatele muncii polițistului de caz de la Vicovu de Sus, care, mai devreme sau mai târziu, tot va trebui să trimită dosarul la Parchet.

 

Please follow and like us:

2 comentarii la „Bătaie cu topoare și sânge în piață la Vicovu de Sus acum patru luni. Agresori, indivizi condamnați penal din Bilca. Victimă, un vicovean. Polițiștii vicoveni târâie nejustificat ancheta

 • Toader Cîrstian ,renumitul „Cherchel ” un drogat care distribuie droguri si nenoroceste copiii prin școli…va-ti interesat de acest caz si de asta zisa „bataie” care a încasat o, sunt martori ca nu a pățit nimic si ca este un mincinos pus la înaintare de alți șmecheri. Asa zisi ” criminali ” sunt oameni cu familie si frica de d-zeu,ar fi fost bine sa va fi interesat bine înainte să publicati porcărie asta de articol dar cine stie cat ati încasat de la dealer

  Răspunde
  • smartpress

   Dacă aveți informații suplimentare despre acest subiect, vă stau la dispoziție. Dacă aveți măcar o bănuială legată de faptul că autorul articolului a ”încasat” ceva, vă stau la dispoziție. Spuneți că sunteți nimeni (nobody) și vă cred pe cuvânt. Dacă aveți mai multe informații legate de acest caz, vă stăm la dispoziție. Dacă v-ați propus să denigrați, vă stau de asemenea la dispoziție, dar trebuie să vă declinați identitatea. Altcumva, tot ceea ce ne-ați transmis dumneavoastră prin acest comentariu sună a răfuială interlopă, nicicum ca o reacție a, citez: ”oameni cu familie și frică de d-zeu”. Așteptăm amănunte care să susțină afirmațiile pe care le faceți legate de Toader Cîrstian precum și în ceea ce ne privește. Ca susținere a demersului dumneavoastră, punem mâna pe inimă și vă declarăm că nu am avut onoarea să-l cunoaștem personal până acum pe Toader Cîrstean, nici pe dealerii sugestionați de domnia voastră, singurul lucru cert este că vom cere să se verifice ip-ul computerului de pe care ați trimis acest comentariu și vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne întâlni față în față și a desluși împreună această interesantă afacere pe care o prefigurați. Apropo, numărul meu de telefon este 0751611290. Mă puteți suna oricând dar nu noaptea, dacă vreți să purtăm o conversație. Toate cele bune!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *