Bătaie între muncitori botoșăneni și gazdele bucovinene pe tema lipsei apei calde într-un spațiu cazare de la Vatra Dornei. În tot orașul nu este apă caldă de acum o lună

La 18.07.2019, ora 17.53, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că în incinta barului La Vagon din municipiul Vatra Dornei, strada Podu Verde, este o bătaie în desfășurare.

Barul aparține SC NedelyCor SRL, administrator fiind Catargiu Corneliu, și este amplasat la parterul imobilului din municipiul Vatra Dornei, strada Podu Verde, nr. 43. La etajul 1 al clădirii în cauză se află 8 camere, care au destinația de spații de cazare.

La data de 15.07.2019, administratorul societății comerciale a închiriat o parte din camerele respective unei echipe de 6 muncitori, angajați ai SC Arca SRL Botoșani, care efectuează lucrări de montare a rosturilor de dilatație a podului Foresta din localitate.

Ieri după amiază, în jurul orei 17.30, între Catargiu Corneliu, de 48 ani și  Chiriac Viorel, de 62 ani, din municipiul Botoșani, șeful echipei de muncitori, a avut loc o discuție în contradictoriu, pe motiv că administratorul spațiilor de cazare nu le-ar fi oferit muncitorilor apă caldă menajeră. Discuția dintre cei doi a degenerat, iar la un moment dat, Catargiu Corneliu l-a lovit cu pumnul pe Chiriac Viorel.

Ceilalți muncitori au intervenit pentru aplanarea scandalului, fapt care l-a determinat pe Catargiu Corneliu să își cheme în ajutor la fața locului două cunoștințe, în persoana numiților Solcan Octavian, de 25 ani și Bucătariu Cătălin Augustin, de 23 ani. Aceștia din urmă au urcat la etajul I al imobilului, iar în primă fază, Bucătariu Cătălin Augustin l-a lovit pe Chiriac Viorel, care se refugiase pe unul dintre balcoanele clădirii. Ulterior, Solcan Octavian și Bucătariu Cătălin Augustin au pătruns fără drept în camera în care era cazat un alt lucrător, pe care, de asemenea, l-au lovit.

La sosirea la fața locului a echipajului de ordine publică care a intervenit pentru aplanarea scandalului, Catargiu Corneliu a început să se manifeste agresiv, adresând injurii polițiștilor și și amenințându-i cu acte de violență.

Poliția dorneană a suplimentat efectivele din teren reușind aplanarea scandalului și conducerea agresorilor la sediul Poliției Vatra Dornei, în vederea continuării cercetărilor.          

Polițiștii au depus o plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”, legat de producerea evenimentului fiind informat și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, care a dispus efectuarea de cercetări pentru „ ultraj”.

Au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de „lovirea sau alte violențe”, „violare de domiciliu” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Față de Catargiu Corneliu, Bucătariu Cătălin Augustin și Solcan Octavian, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia urmând să fie conduși sub escortă în CRAP al IPJ Suceava.

De menționat că în municipiul Vatra Dornei furnizarea în sistem public al apei calde a fost întreruptă cu circa o lună în urmă, cazanele vechi ale centralei termice urmând să fi înlocuite cu altele noi, într-un proiect de 5 milioane de euro.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *