Bătălia pe afișe la europarlamentare, faza pe cartiere, la Suceava

Precum se știe, chiar în timpul sărbătorilor Pascale ortodoxe s-a deschis campania electorală pentru alegerile europarlamentare, ce se vor desfășura în ziua de 26 mai 2019. În acest context, în municipiul Suceava s-au reașezat acele panouri electorale, cu aspect tot mai trist de la o campanie electorală la alta, vopsite și revopsite cu aceeași vopsea metalică de culoare gri.

Panourile, ruginite de acum,  sunt în aceleași locuri amplasate. Dimensiunea afișelor a fost stabilită prin lege  cu ceva ani în urmă, ca să nu fie un partid mai sus sau mai jos decât altul, sub sancțiunea amenzilor consistente. Astfel, cenușiile panouri de afișaj electoral au devenit prea puțin interesante pentru formațiunile politice care aruncă în luptă candidați la europarlamentare.

Spre exemplu, în aceste zile, doar câteva partide au lipit afișe pe aceste amenajări electorale și nu au reușit să acopere mai mult de jumătate din spațiul pus la dispoziție pentru promovarea candidaților la alegerile pentru Parlamentul european, de către municipalitatea suceveană.

Dar nici afișele lipite nu s-au împăcat între ele, neîncăpând unul de altul. Pe timp de noapte, ele între ele ori cu sprijin din afară s-au  rupt  unul pe celălalt, fără milă, deși alături era spațiu suficient să coabiteze până cu o zi înainte de europarlamentare.

Mai ales că jumătate din tabla cenușie este în continuare goală, legea spune că nu este voie pentru partide decât cu câte un singur afiș pe panou iar bannerele care au înfrumusețat Suceava cu mesaje pro candidații europeni  încă de la începutul primăverii au trebuit date jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *